sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Pseudo-Crestin=Creştin Fals. Eşti sau NU Creştin?


Citeam din Noul Testament momentele când Isus şi-a început în mod vizibil şi palpabil lucrarea pe pământ. 
Îi urmăream cu interes atitudinea, faptele şi aşteptările. Până la urmă, El este modelul nostru, dacă vreau să ştiu cum să mă comport, cum să lucrez, cum să vorbesc oamenilor şi cum să mă sfinţesc El este modelul SUPREM pentru asta.

NU zic că nu au fost şi alţi sfinţi care merită toată aprecierea noastră, sunt, dar după cum am zis mai înainte, ei merită aprecierea noastră nu şi ÎNCHINAREA NOASTRĂ.
Scrie de atâtea ori în Biblie până şi apostolii necăjiţi şi supăraţi de atitudinea prostească a poporului bolnav în căutarea a ceva să se “închine”  şi să  “pupe” cât mai simplu şi mai accesibil.
NU te-ai întrebat de ce   le este oamenilor atât de uşor să îngenuncheze şi  să râvnească tradiţii şi idoli? 
DE ce, pentru că este atât de uşor să mergi în stil de turmă, este atât de simplu să te comporţi ca un robot, să asculţi cântecul cântat de altul, în loc să te pui tu singur să îţi procuri materialul ca să vezi şi tu cu gura ta ce înseamnă să “CÂNŢI”.  

De ce să nu căutăm şi să cercetăm? 
De ce să ne lăsăm  duşi ca nişte bezmetici  după  tot felul de învăţături şi tradiţii făcute de nişte oameni mai bolnavi ca noi?
 Este atât de polemic şi îngust această umblare în abis fără să încerci să deschizi ochii şi să vezi : oare mergi unde trebuie? oare faci ce trebuie?
Dumnezeu ne-a creat oameni liberi. 
Satan încă de la început a vrut încătuşarea omului. 
Dumnezeu ne-a dat libertate şi înţelepciunea SĂ GÂNDIM FRAŢILOR, daa..se poate GÂNDI !!!
Este aşa eliberator să fi sigur că ceea ce faci e înţeles în primul rând de TINE, că credinţa ta e construită pe ADEVĂR şi pe argumente sănătoase înţelese şi palpabile de tine în primul rând. 
Trebuie să pricepi ce vrei să dai mai departe?Sau altfel, ce vei da mai departe? Ce ai auzit şi tu, dar nu ai înţeles?
Isus nu a primit oamenii superficiali şi handicapaţi din punct de vedere al convertirii şi dorinţei lor lăuntrice. El i-a întrebat, simplu, curat ..şi fără chip de remuşcare pana si pe ucenicii Lui: “Voi ce faceţi? Voi nu plecaţi cu ei?”
Dacă însuşi Isus nu a format pseudo-creştini cine te crezi tu să faci asta? CE folos că chemi pe alţii la ceva ce nici tu nu ai înţeles? NU are nici un folos, şi nici o urmare.
 MĂ încurajez în primul rând pe mine şi apoi pe fiecare din voi că să cercetăm, să cunoaştem şi să devenim cu adevărat creştini . Lumea asta nu are nevoie încă de ceva FALS, este deja plină de aşa ceva
Oamenii nu au nevoie să vi să îi gâdili pe la picioare cu tot felul de argumente copiate şi împrumutate de la alţii. 
Oamenii au nevoie să le spui ADEVĂRUL. Adevărul pe care în primul rând noi trebuie să îl sorbim şi să îl cuprindem cu toată fiinţa noastră.
Să înţelegem că trebuie să producem sfinţi, nu pseudo-creştini!
Fotografii preluate de pe: ro.printerest.com
Editor text: Miss O



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu