joi, 24 decembrie 2015

Inimă de grajd


Printre atât de multe evenimente care s-au întâmplat de-a lungul istoriei acestei lumi, printre atât de multe poveşti şi atât de multe voci, parcă nimic nu răsună mai puternic ca venirea în lume a celui mai scump şi frumos Cadou pe care l-a putut primi vreodată omenirea.

S-a născut odată, acum 2000 de ani un copil simplu şi obişnuit. Nu cu o naştere care să impresioneze şi nici cu o frumuseţe care să izbească priviriile tuturor. Însă numai la naşterea Lui a strălucit o Stea atât de puternic şi de măreţ încât şi acum după mii de ani mai înduioşează oamenii să vină să Îl caute.

Putea să se nască în palate, în aur şi în bogăţii. Putea să aibă cea mai măreaţă şi grozavă naştere din întreaga omenire. Putea să își programeze şi să îţi construiască El singur un palat dinainte, putea să facă atât de multe şi totuşi El a ales să se nască, unde?
Într-un grajd plin de putoare şi de animale.

S-a născut odată, dar de 2000 de ani de atunci se tot naşte în milioane de inimi. 
S-a născut acolo pentru că dacă se năştea altundeva nu mai aveau acces la El toţi oamenii de rând,
toţi nenorociţii, 
toţi păcătoşii,
toţi criminalii, 
toţi drogaţii, 
toţi depresivi şi
toţi “păstorii”. 

Din prima zi a Lui pe pământ a permis să fie vizitat de oameni mizerabili, dar ce-a făcut El? I-a primit cu căldură!

Oameni care put a păcat, put a neputinţă,
 put a mizerie, put a aroganţă şi put a nepăsare. A permis atunci şi încă mai permite şi astăzi. El a ales să se nască într-un grajd pentru ca să poţi venii şi tu cu toată mizeria şi păcatul tău la EL.

Citez: “Inimile de tip <grajd> sunt specialitatea acestui copil pe nume Isus”. 
Deşi încă răsună în multe minţi dorinţa ca Isus să fie acel “lucru” perfect care să ne îndeplinească toate dorinţele şi să ne asigure o viaţă normală şi perfectă. Israielitii nu l-au recunoscut pentru că ei îl aşteptau pe Isus ca o scăpare în plan politic, nu în plan spiritual.

El nu a venit pentru stabilizarea războaielor, nu a venit să îţi asigure o viaţă, El a venit să dea viaţă vieţii tale. Nu a venit pentru oamenii perfecţi ci pentru oameni care acceptă şi proclamă că perfecţiunea nu există în ei, ea poate exista în ei numai prin EL. Oamenii bolnavi şi schilodiţi sunt cei pentru care El a stat la sfat cu cerul. Pentru că nu cei sănătoşi au nevoie de un Medic ci cei bolnavi. El a venit pentru că oricât de urât şi murdar ar fi trecutul tău, El poate și vrea să îl facă mai alb ca însuși albul zăpezii.

“Se naşte iar Isus, pentru a câta oară?”

Este posibil ca să fie dispus să se mai nască doar odată, doar acum. Deşi ai impresia că ţi-a permis multe, tu nu ai niciodată siguranţa că clipa următoare îți aparține..

Ce vei face dacă în clipa următoare vei pleca de pe pământ? Unde te vei duce? Îţi spun eu unde…: te vei duce acolo unde ţi-ai pregătit locul, să continui să slujeşti pe cel care a trăit în inima ta: Isus sau satan?

Fotografii preluate de pe: ro.printerest.com
Editor text: Miss O



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu