vineri, 11 decembrie 2015

Poate un creştin să aibă o relaţie cu un necreştin?


În primul rând, ce înseamnă să fii creştin? Ar fi multe de spus, însă voi încerca să concentrez totul în câteva cuvinte: 
Creştin= om care şi-a predat viaţa Lui Dumnezeu şi are o relaţie personală zilnică cu El, iar Necreştin= om care este sau nu predat, dar nu are o relaţie personală şi zilnică cu Dumnezeu. Ai înţeles deci, că acea relaţie personală e cheia, nu?

Este un subiect foarte delicat cu multe argumente şi “experienţe” care ar putea spune că există sau nu, un viitor pentru o relaţie/căsătorie între un creştin şi un necreştin.

Poveşti că: “o să se boteze la noi”, “o să îl ajut eu”, “îmi este atât de milă de ea şi vreau să o ajut”, “nimeni nu s-a băgat să îl ajute, îl voi evangheliza eu”... sunt multe, dar e un traseu periculos şi un preţ greu de achitat.

Un verset din biblie spune:

“Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi.
 Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? 
 Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” 
   (2 Cor. 6:14)

Eu sunt de părere că nu se face evanghelizare cu “iubitul”/ “iubita”. Evanghelizează pe cine vrei, ajută, ăsta e şi scopul creştinismului şi e de datoria creştinului, dar nu incerca sa cauti motive pentru nimeni să treacă la o altă religie, ci mai bine uită-te în biserică sau în jurul tău şi alege de acolo pe cineva care deja a inceput o relaţie cu Dumnezeu și tu ai putea să-l ajuți să aprofundeze sau pe cineva care nu are nici o idee despre aceste lucruri.


Dacă eşti fată şi ţi-a ieşit în cale un băiat
 chipeș, educat, manierat….hmm, începe să-ți placă. Ar trebui totuși să analizezi. Probabil că are intenţii bune, însă dacă are acest mic-MARE defect: nu este creştin şi pe lângă asta mai are şi fel de fel de dependenţe, n-o să mai ai parte tocmai de povestea aia de dragoste ca în filme pe care ți-o dorești. 

Nu o să poţi niciodată să ai o căsnicie fericită cu un băiat de care o să tragi tu toată viaţa. Aminteşte-ţi, el trebuie să fie mai puternic în credinţă, el trebuie să fie preotul familiei tale, sau vrei să fii tu preotul?... Biblia spune altceva in 1 Corinteni 7:16 : Căci ce ştii tu, nevastă, dacă îţi vei mântui bărbatul?”

Cum crezi că ar arăta viaţa ta alături de un băiat/fată care nu s-a deranjat să îl cunoască pe Dumnezeu şi brusc când te-a întâlnit pe tine, a încercat? (să fim serioși, o face doar de dragul tău, mai exact…..după ce te-a câștigat, a încheiat-o și cu El).

NU, nu tu trebuie să fii motivul convertirii lui/ei, ci conştientizarea şi predarea lui/ei personală trebuie să îl/o îndemne la pocăinţă. Oricât de mult ţi-ai dori, oricât ai posti şi te-ai ruga... nu te poţi băga pe tine în iad ca să îl scoţi pe el/ea, nu? (îţi recomand o carte: Calea pe care şi-a ales-o,Mary Miller)

Familia este această instituţie fundamentală a societăţii şi a bisericii care trebuie să fie sănătoasa şi compusă din două persoane care slujesc aceluiaşi DOMN.
Nu vă lăsaţi înşelaţi, alegerea partenerului de viaţă trebuie să fie a doua cea mai importantă alegere din viaţa unui om (după întoarcerea la Dumnezeu), este o alegere PE VIAŢĂ. Aşa că atunci când te uiţi la partenerul tău, imaginează-ţi ca te vei trezi in fiecare dimineaţă cu alegerea  aceasta lângă tine.

Cum poate să stea lumina cu întunericul?

Nu fi uşuratic în aşa ceva, este vorba despre familia şi viitorul tău (nu cred că este ceva în care îţi permiţi să fii uşuratic). Am văzut, nu unul, ci atât de multe cazuri eşuate doar din această problemă. Dacă nu mă crezi, analizează şi vei vedea.

NU zic că nu pot să fie sinceri cu adevărat, se poate, dar se poate întâmpla și pe dos.
Se poate să ai o altfel de viaţă, de ce să te împovărezi cu o aşa viaţă?


Fotografii preluate de pe: ro.printerest.com
Editor text: Miss O




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu