duminică, 27 decembrie 2015

Oamenii nu sunt de probă


Vorbeam cu prietena mea de multe situaţii şi de oameni. De relaţii în special, din vorbă în vorbă ajungând la o afirmaţie care m-a pus pe gânduri: “Oamenii nu sunt de probă”.
De mică am văzut o relaţie de prietenie dintre un băiat şi o fată ca pe ceva important şi cu consecinţe. Nu înţeleg şi nu am înţeles niciodată rostul unei relaţii de prietenie dintre o fată şi un băiat înainte ca ei să fie majori, fără sa aibă idee de viaţa lor şi de alegerile pe care le fac. 
Relaţia este o punte spre căsătorie, nu un timp de joacă.

Ştiam un citat care zicea aşa: ”A avea relaţii fără nici o intenţie de căsătorie , e ca şi cum ai merge la magazin fără bani. Ori pleci de acolo nefericit, ori iei ceva ce nu este al tău”

Tinerii trebuie să înţeleagă că oamenii nu sunt de probă. NU ai dreptul să te joci cu nimeni. <Ce ţie nu îţi place altuia, nu-i face.> NU începi o relaţie cu cineva doar ca să “probezi”, nu! Suntem oameni..avem sentimente..şi niciodată nu o să se termine fără consecinţe. Mereu o să tragi după tine toate aceste experienţe. Nu poţi să îţi plimbi nasul prin atâtea vieţi ca apoi să ai pretenţia să primeşti ce este mai bun.

Oamenii nu sunt ca hainele, să îi iei în cabina de probă, câţi ai tu chef, să îţi dai cu părerea, să le porţi, ca mai apoi să le arunci sau să îi păstrezi pentru anumite perioade.
Nu, nu te poţi comporta aşa cu un om. Este un suflet acolo, nu un obiect. De obicei cei ce fac asta au experimentat şi ei asta. Dar îţi spun, nu faci rău doar omului pe care îl foloseşti, îţi faci atât de mult rău şi ţie. Oboseşti, te plictiseşti, nu o să mai dai valoare unui om. O să porneşti spre viaţă cu un bagaj de haine împrumutate ,care nu îţi aparţin.

Crezi că dacă persoana respectivă dispare din viaţa ta o să dispară şi tot ce ai făcut cu ea? O, nu! Te înşeli. Toţi cei care trec prin viaţa ta se adună, se adună în bagajul pe care tu ţi-l faci şi cu care te vei prezenta în căsătorie. Toţi oamenii pe care îi foloseşti sau cu care te joci, se adună peste mormanul de “haine” aruncate. Mereu când o să ii întâlnești o să îţi aminteşti tot felul de situaţii şi circumstanţe care îți vor tulbura liniștea.
Şi cu ce față vei merge la viitorul tău soţ/soţie cu atâta istorie şi atâta probat ?
 E trist că, majoritatea încearcă şi încearcă şi ajung să fie cu cineva tot ca ei. Pornesc astfel în viaţă, iar asta nu o sa fie deloc uşor, pentru că nu o sa poţi să fii fericit clădind pe nefericirea altuia.





Fotografie preluata de pe: ro.printerest.com

Editor text: Miss O

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu