luni, 28 decembrie 2015

De ce permite Dumnezeu să moară copiii din Africa?




De obicei aud întrebarea asta din discuţii purtate cu oameni care
încearcă să îl învinuiască pe Dumnezeu. Cei care nu sunt în stare să se conecteze cu Dumnezeu din cauza păcatului pe care îl adoptă atât de uşor în trăirea lor şi ghici cine e de vină, “Dumnezeu”. 



Dumnezeu nu e deloc vinovat că tu eşti atât de uşuratic cu viaţa ta şi permiţi să stai într-o groapă de noroi.
Dumnezeu nu este vinovat că stai şi îţi distrugi anii si viaţa cu tot felul de dependenţe şi vicii. 
Dumnezeu nu este de vină, tu eşti vinovat, sunt alegerile tale, tu permiţi să ţi se întâmple  toate aceste lucruri.

O , deci îţi pasă de copiii din Africa? Acum îţi pasă când este vorba să admiţi că Dumnezeu există şi că El într-adevăr este dragoste? Acum El există când cauți un vinovat.

Mai degrabă ţi-aș pune eu o întrebare, de ce permiţi tu să moară copiii din Africa??

Spunea un păstor odată că există o statuie care îl înfățișează pe Isus stând cu braţele întinse în faţă însă are mâinile tăiate şi sub ea scrie: “Fiţi voi mâiniile mele”.  

Cum poţi să fii atât de ipocrit şi să aduci un aşa argument care sa facă să pară că acum te interesează și pe tine despre soarta copiilor din Africa, în timp ce tu nu faci absolut nimic nici măcar pentru un amărât din preajma ta? Cum poţi să reproşezi Lui Dumnezeu că nu schimbă o naţiune când ţie îţi vine greu de atâtea ori să bagi mâna în buzunar ca să ajuţi un om?

“Cum poate Dumnezeu să permită să se întâmple ceva atât de barbar?” Dumnezeu permite ceea ce noi lăsăm să se întâmple. Dumnezeu vrea să ajute, vrea să schimbe, vrea să dea viaţă, nu doar nişte mâncare unor săraci, însă toate astea le face în măsura în care noi cerem şi suntem dispuşi să facem.

NU e logic? Tu eşti aici pe pământ, tu poţi schimba ceva!

Ştiaţi că săracii sunt printre noi în tot timpul anului? 

Nu sunt doar de “Crăciun” sau de “Paşti”, oamenii ăștia au nevoie de noi în fiecare zi a anului, nu doar în câteva zile în care ne hotărâm şi noi ca o turmă “să fim mai buni”.

NU fi ipocrit şi nici atât de făţarnic. Dacă atât de mult îți pasă de săraci şi de flămânzi şi de toţi aceşti oameni, ajută-i mereu, nu aştepta să vină Crăciunul ca să poți face asta.

Omule, înţelegi? Eşti creaţia Lui Dumnezeu şi El vrea ca să lucreze prin tine. El vrea ca tu să fii mâniile Lui. El vrea ca TU să nu permiţi să moară amărâţii pe stradă sau bolnavii prin spitale. El vrea ca TU să demonstrezi că îţi pasă şi nu doar să dai din gură făcând să pară că îți pasă.



Fotografiile nu imi apartin. Preluate de pe: ro.printerest.com
Ajutorul meu de nădejde, editor text: Miss O




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu