sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Identitate personală. Cine eşti tu?

Imaginează-ţi că eşti un pahar pus permanent la un robinet.
Robinetul după cum bine ştim este un dispozitiv aşezat în capătul unei conducte. Tu eşti paharul, dar tu ai putere absolută şi asupra robinetului. Tu îl deschizi, întrerupi, restabileşti şi cel mai important: Tu hotărăşti cu ce te vei umple. Imaginează-ţi că tu decizi, tu comanzi şi zilnic faci alegeri în privinţa asta.
  • Ce fel de conductă umple zilnic mintea ta? 
  • Ce voci asculţi? 
  • Ce alegeri faci?
  • Ce fel de prieteni ai? 
  • Ce accepţi să intre în inima ta? 
  • Ce primeşti în trupul tău?


Sunt întrebări care pot să arate ce fel de umplere accepţi în vasul tău.

Pot să te inducă în eroare, pot să ţi se pară “ok” anumite conducte, dar apoi vei vedea că nu sunt bune. Vei vedea efectele
rezultate asupra ta, vei vedea starea care ţi-o produc, vei vedea ce te va face să dai afară, cum vei arăta şi cum te vei comporta. Vor vedea şi cei din jur.

Alimentarea tu o hotărăşti şi urmările sunt pe măsură.

Vei face un adevărat teatru din asta. Neavând o sursă adevărata şi stabilă, neştiind de unde te umpli şi umplându-se cu zerouri vei deveni un zero
Nu vei ştii cine eşti, ce vrei să devii, ce fel de om doreşti să fii aşa că te vei modela şi iţi vei achiziţiona toate cele necesare pentru a te integra în “lume”.

Aşa că vei purta măşti în “parada” adevărului.
 Te vei ascunde după  oameni şi după dependenţe. 
Vei căuta să iţi araţi identitatea în funcţie de ce “pare” a fi “cool” şi aşa....aşa se va duce originalitatea şi viaţa din tine. 
Aşa că nu vei mai recunoaşte atât de uşor care sunt calităţile tale, la ce eşti cel mai bun şi care este chemarea ta.

Identitatea personală, persoana ta! Cine eşti tu defapt? 
Este atât de tragic să ajungi în stadii terminale cu viaţa ta, cu atâtea măşti şi cu atâtea bagaje străine şi tu să fii nefericit. 
Eşti neîmplinit şi nefericit pentru ca tu iţi doreşti altceva, tu trebuie să fii umplut corespunzător şi stabil. O să oboseşti, o să te saturi şi nu o să mai rezişti să stai mereu “la cheremul oamenilor”, să nu ştii care este defapt scopul tău în viaţă, ce iţi doreşti cu adevărat, care sunt aspiraţiile şi care sunt admiraţiile tale. O să oboseşti şi o să te rupi... dar cel mai trist este ca o să te zdrobeşti.
Nesatisfacerea şi neîmplinirea aduc mereu înspre boli interioare. 

Depresia este o boală mai greu de tratat ca multe altele deoarece problema nu e cu un organ, cu un membru sau orice altceva.. problema este cu fiinţa ta şi dacă asemeni unui organ bolnav nu ştii ce să-i administrezi pentru vindecare, va ceda, va muri.

Dacă încă nu eşti fericit şi încă nu eşti împlinit. Dacă încă nu ştii cine eşti şi ce scop ai nu mai sta aşa. Află identitatea ta şi dezgroapă-ţi talanţii. Pune-i în negoţ, nu îi mai ascunde.. nimic nu te poate face mai împlinit decât să faci ceea ce ai fost chemat să faci, este parte din tine şi eşti parte din ea. Lasă-l pe Dumnezeu să iţi mai spună încă odată: Cine eşti! Cine ştie mai bine IDENTITATEA ta decât Creatorul tău? Nimeni nu o va face niciodată aşa cum o face El. Fii gata să fii TU!


Fotografii preluate de pe: ro.printerest.com
Editor text: Miss O

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu